2013 m. spalio 18 d., penktadienis

James Blunt "Moon Landing"



Šiandien daugelio šalių prekybos vietose pasirodo naujas James Blunt albumas „Moon Landing“. Tai ketvirtasis atlikėjo albumas, pasirodęs po trejų metų tylos. Jei kam kyla klausimas, kas tas Blunt, tai išgirdus tokius pavadinimus kaip „1973“, „Goodbye My Lover“, „She Will Be Loved“, klausimų nebekyla.
Apkalbant pirmuosius atlikėjo albumus verta pažymėti, kad šie buvo gan melancholiški, savyje nešantys kažkokį žmogišką slogutį ir apdainuojantys patirtis, kurios ne visada yra malonios, bet dėl to jie ir išgarsėjo – esam žmonės, mėgstantys klausytis apie skaudžius išgyvenimus ir dūžtančias širdis. Visgi, jau 2010-aisiais pasirodęs James Blunt albumas buvo įgavęs šiek tiek šviesesnių ir švelnesnių spalvų savo skambesyje.
Naujasis albumas panašesnis į „Some Kind Of Trouble“, negu į kitus pirmtakus savo skambesiu, tik dar pustoniu pakilesnis, viena dalimi dvelkiantis ramiu lyrizmu ir atliepiantis, greičiau, kažkokią nostalgiją, negu melancholiją, buvimą pasaulyje, negu išgyvenimų sunkumą, kažką kas yra miela ir bendra mums visiems.
Žodžiu, kūrinių tematika, kam patinka James Blunt, pakito nelabai, bet pateikime galime pastebėti skirtumų. Geri jie ar blogi, parodys laikas, nors, atvirai sakant, nežinau ar beįmanoma permušti tuos hitus, kurie mus užkariavo dar pirmaisiais albumais.
Išklausius „Moon Landing“, visgi, turiu pasakyti, kad jis man patiko. Mielas ir nusisekęs albumas, kuris puikiai tinka spalio vakarais šildantis namie.
Na, o paliksiu Jus su keliomis dainomis iš albumo, kurios jau anksčiau pasirodė internete: singlu „Bonfire Heart“,  „Satellites“, „Face The Sun“ bei Withney Houston atminti skirta – „Miss America“.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą