2013 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Būna dienų 2.




Būna dienų, kai noriu jas užbaigti.
Užbaigti dienas aršiai klykdama ant tavęs, nekęsdama kiekvienos tavo frazės, kurią atgaminu atmintinyje. Rėkdama sakyčiau tiesą, kuri būtų visų mūsų tiesa, bet dėl kurios niekas nesiryžta kovoti. Išsiliečiau ant tavęs, kad nėra teisybės; kad niekas nesako „ačiū“ už darbus, kuriuos darai, nes esi kvailė, atvira širdimi. Išliečiau tulžį dėl karų, politinių strategijų, kultūros nuvertėjimo ir to, jog nepažįstu – nenoriu pažinti – tavęs; dėl to, kad nepažįstu savęs.
Būna dienų, kai noriu jas užbaigti.
Užbaigti dar tikėdama kažkuo. Tikėdama, kad nors kartą sulauksiu nuoširdžios šypsenos. Tikėdama, kad rytojus tinkamai sėjamas vaikuose; kad mes turime ateitį, ir kad tu mane priimi žmogumi, o ne preke. Užbaigčiau dieną su viltimi, kad atsikelsiu laimingenė, nes kasdien atiduodu save tau. Norėčiau užbaigti dieną tikėdama, o ne abejodama savimi ir tuo, kuo esame – kuo virstame. Tu ir aš.
Būna dienų, kai noriu jas užbaigti.
Užbaigti tyliai. Taip tyliai, kad niekas negirdėtų. Noriu išnykti ir dingti. Taip atkeršyčiau savanoriškai akliems ir kurtiems, kai jie staiga praregėtų ir imtų manęs ieškoti – suprastų, koks kiekvienas vertingas. Norėčiau nusišalinti tyliai, ne tik keršydama, bet ir išsekusi – neberasdama jėgų kabintis. Nebematydama į ką kabintis. Užbaigti dieną padusdama ir pajausdama palengvėjimą.
Būna dienų, kai noriu jas užbaigti.
Tai savanaudiška, bet kartais...
Būna dienų, kai visi norime jas užbaigti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą