2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Šalta - dėmesį nukreipia "The Cure"



ŠŠŠŠŠŠaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllllllltttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 
Sėdžiu čia prie kompiuterinės burnos ir bandau rašyti, bandau mokytis, bandau sportuoti, badau piešti, bet tikriausiai teks pasiduoti ir lysti po patalais su puodeliu arbatos ir susiraičius žiūrėti filmą, nes skaityti iškišus rankas iš patalų būtų per daug mazochistiška.
Šventas Dieve, kaip norėčiau turėti šildytuvąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą. 
Mane guodžia tik mintis, kad aš ne vienintelė šąlanti šioje žemės planetoje, šioje žemės platumoje, šioje Lietuvos teritorijoje ir šioje Šiaulių apskrityje. Pradėjau rimtai galvoti, ar tik nepersikelti miegoti į balkoną, juk vis tiek jokio skirtumo tarp ten ir ččččiiiaaa.
Apsupta šio kraują gyslose stingdančio šaltuko, dėmesį nuo suledėjusių kojų pirštų nukreipinėju klausydamasi „The Cure“ muzikos, kuri, bent jau, šiek tiek, padeda.
The Cure“ yra viena iš tų roko grupių, kurių kūryba visada mėgstu pasiskaninti tamsėjančiais rudens vakarais. Kas metai ji grįžta pas mane į playlist‘ą ir yra sutinkama su nemažesniu entuziazmu. Kas nėra pažįstamas su šios grupės kūryba, norėčiau labai trumpai perbėgti per jos istoriją. Taigi „The Cure“ anglų roko grupė susikūrė 1976-aisiais. Jos įkūrėjas ir daugelio dainų kūrėjas yra mano bendravardis Robert Smith. Nors grupė įsikūrė aštuntajame dešimtmetyje, tačiau populiarumas neatėjo taip greitai. Pirmoji gyvavimo dekada grupei buvo sunki, nes ji orientavosi į new-wave, post punk skambesį, kuris tikrai negali susilaukti didelės komercinės sėkmės, todėl tikro populiarumo grupė susilaukė tik devintajame ir dešimtajame dešimtmečiuose, kada ji pas save įsileido kiek pop muzikos skambesio. Būtent tada pasirodė tokie žinomi jos singlai kaip „Friday I‘m In Love“, „Just Like Heaven“ ar „Lovesong“, - visos dainos yra ne kartą perdainuotos jaunesniosios kartos atlikėjų tokių kaip Adele ar Katie Melua, todėl Jums, jei ir nesate senojo roko gerbėjas, šios turėtų būti žinomos.
The Cure“ per savo gyvavimo daugiausia įkvėpimo sėmėsi, ir kūrybai ją įkvėpė, Alex Harvey, kuris blizgėjo scenoje galmour roko laikais, todėl nieko keista, kad grupės lyderis daug ką perėmė iš savo dievaičio.
Dabar „The Cure“ jau yra žinoma kaip viena iš populiariausių roko grupių, kuri yra pardavusi daugiau nei 30 milijonų įrašų visame pasaulyje. Šią grupę minint galime pamatyti ir kalbant apie gotikinio roko ištakas, nes tai ji padėjo šiai roko atmainai pamatus.
 Pati "The Cure" kūrybos dažniausiai klausausi nuo tokių albumų kaip "The Head On The Doors" ar "Disintegration", - taigi jau pasirodžiusių po lūžio, tačiau nesakau, kad ankstesnioji grupės kūryba kuo prastesnė, tiesiog vėlesnis skambesys man labiau priimtinesnis, brandesnis. 
Iš „The Cure“ repertuaro mane labiausiai, bent jau šiuo metu, traukia tokios dainos kaip „Disintegration“, „Picture Of You“, „The Love Cat“, „Facination Street“, „To The Sky“ ar „Lullabay“, todėl šį šaltąąąą vakarą ir palieku Jus su jomis.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą