2013 m. kovo 5 d., antradienis

Amos Lee antradienis



        


 Su kokia muzika palydite dieną? Pas mane ji išeina su Amos Lee. Tai amerikiečių kilmės atlikėjas, kurio kūriniai apsistoja folko, soulo ir roko stilių samplaikoje. Dėl savo skambesio jis dažnai vadinamas vyriškuoju Norah Jones antrininku, bet tai nėra blogai, kam ji patinka.
Reikia pasakyti, kad Lee neskubėjo pasukti į muzikos kelią. Rimtai apie tokią karjerą pradėjo mąstyti vėlokai, o iki tol ramiai baigė Pietų Karolinos universitetą bei mokė vaikus anglų kalbos subtilybių. Savo muzikinę karjerą jis pradėjo 2004 metais, kai jo vadybininkui pavyko išprašyti įrašyti Lee "demo" įrašą  Blue Note Records“ studijos. Viskas baigėsi įrašymo sutartimi bei bendradarbiavimu su žymiąja Jones, keliaujant kartu su jos 2004 metų turu, ir apšildant publiką.
Nuo tada Lee „apšildė“ ne vieną atlikėją, o jo parašytos dainos sugulė jau į keturis studijinius albumus. Paskutinysis- „Mission Bell“- pasirodė 2011- aisiais debiutuodamas iš pirmųjų pozicijų Billbord‘e ir, sakyčiau, užtvirtindamas Lee kaip talentingą kūrėją.
Kuo Amos Lee patinka man? Pirmiausia tuo, jog labai daug tekstų savo studijiniams albumams parašo pats. Todėl, kad tekstai yra apie mus, apie žmonės, apie gyvenimą, kurį gyvename ir viską vainikuoja apie tai kalbantis švelnus, neįkyrus balsas, kurio galima klausytis po sunkios dienos ar tinginystės mėnesio, -  visai nesvarbu.
Pridedu keletą dainų iš jo vėlyvojo albumo "Mission Bell": "Learned A Lot", "Out Of The Cold", "Windows Are Rollded Down", "Hello Again". 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą