2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

Jennifer Rush



Tikriausiai nėra žmogaus žemėje, kuris nebūtų nors kartą klausęs Jennifer Rush (tikrasis vardas Heidi Stern) atliekamos „The Power of Love“ (1984m.) dainos. Savo laiku Rush daina net pateko į Gineso rekordų knygą, kaip geriausiai parduodamas, moters atliekamas, singlas Britų muzikos industrijoje. Tiesa, 1992 metais singlas buvo nukonkuruotas Whitney Houston dainos „I Will Always Love You“, bet, kaip galime matyti, tik po nemažo laiko tarpo. Taigi, Jennifer daina buvo 9 dešimtmečio muzikos viršūnėje.
 Nors moteris ir gimė Amerikoje, garsaus operos dainininko Maurice‘o Stern‘o šeimoje, tačiau muzikinę karjerą pradėjo mūsų Atlanto pusėje.


 Didelės sėkmės Jennifer susilaukė Europoje 9-jame dešimtmetyje ir 10-to dešimtmečio pradžioje, ypač populiarūs jos albumai buvo Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje. Amerikoje ji nebuvo „masiškai“ populiari (žinot patarlę: savoj šaly pranašu nebūsi).
Vėlesniais metais, po „Credo“ albumo (1997m). išleidimo, atlikėjos sėkmė kiek prigeso. Trylika metų iš Jennifer neišgirdome nieko naujo, išskyrus porą hitų kolekcijų. „Classics“ kolekcija,  kurioje perdainuojami ankstesni hitai su Vengrų filharmonijos orkestru, pasirodė 1998-aisiais, o „Stronghold - The Collector's Hit Box“- 2007-aisiais, jame taip pat buvo sudėti ir anksčiau neišleisti kūriniai. Nusišalinusi nuo aktyvaus muzikinio gyvenimo Jennifer laiką leido gimtajame Niujorke augindama dukrą bei įrašinėdama įvairius pavienius soundtrack‘us.


Per savo karjerą Jennifer  išleido 10 albumų (neskaitau pirmojo, išleisto tikruoju vardu, ir hitų rinkinių), taip pat  arti penkiasdešimties singlų, žinomiausi: "25 Lovers", "Flames of Paradise", "Ring of Ice", "Destiny", "If You're Ever Gonna Lose My Love", "I Come Undone" and "Madonna's Eyes".
Po ilgos tylos, 2010- aisiais, Jennifer Rush vėl atgimė su naujomis jėgomis. Tais metais pasirodė jos naujasis albumas „Now Is the Hour“, kuriame yra 15 dainų, o tai tikrai nemažai.
Jennifer balsą aš dažnai vadinu mėgstu vadinti Europos ledkalniu. Man ji- vienas iš geriausių muzikos atradimų. Stiprus, šaltas balsas, užpildantis ausis, puikiai tinka artėjant žiemai, kaip medus tinka arbatai.

Žemiau- kelios Rush dainos iš praeito šimtmečio:D...






                                                                         ...bei kelios iš 2010-ųjų albumo...






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą