2012 m. lapkričio 14 d., trečiadienis

Leona Lewis "Glassheart"


Vakaroju su muzika, o už atviro lango įkyriai ramybės neduoda pralekiantys traukiniai. Pamaniau, bent trumpam, pasislėpsiu nuo to garso eilutėse ir pasidalinsiu su jumis iš mano kolonėlių tyliai skambančia muzika.
Visai neseniai pasirodė naujas dainininkės Leonos Lewis albumas „Glassheart“. Tai trečiasis Lewis albumas, kurio mums tikrai teko gerokai palaukti net nuo 2009 metų. Tiesa, per tą laiką Leona išleido trumputį, trijų dainų, albumą „Hurt: The EP“ (2011 pabaigoje), norėdama belaukiančius fanus, tik kaži ar juos kada galima patenkinti.


Na, apie muziką iš profesionaliosios pusės  tikrai nežadu kalbėti ir vaidinti, kad ką nors nutuokiu apie tonus, tonacijas ir dar nežinia kokias to pasaulio painiavas.
Prie šio Leonos albumo dirbo tokia galybė pavardžių, kad net vardinti jas man atrodo beviltiškas reikalas. Galbūt didelė komanda ir įtakojo, kad albumas, kuris mums buvo žadėtas gerokai anksčiau, išvydo dienos šviesą tik dabar, lyg būtų klaidžiojęs labirinte ir ieškojęs išėjimo.
Na, išėjimą jis rado. Deja, žvelgiant į topų sąrašus, albumas nesulaukė tokio populiarumo kokio tikėtasi ir kokį buvo bandyta įteigti. Tai pirmasis Lewis albumas, kuris debiutavęs nepasiekė pirmos vietos. Britanijoje ir Škotijoje jis debiutavo iš trečiosios pozicijos, o Airijoje liko tik ketvirtas.


Leona sakėsi norinti sukurti laikui nepavaldų (timeless) albumą, savo mūzomis albume pasirinkusi tokias atlikėjas kaip Kate Bush ir Tracy Chapmann, bet šie Leonos žodžiai, ignoruojantys laiką, man priminė posakį, jog kas tinka viskam, netinka niekam.
Tik nereikia pagalvoti, jog albumas yra prastas. Ne, Leonos balsas skamba kaip visada puikiai, kitaip ir būti negali. Nuo pirmtakų, nors nežymiai, šis albumas skiriasi savo spalvine gama, jis tamsesnis, tirštesnis ir tvirtesnis. Tai jau ne merginos, o moters albumas.
Gerai, kad albumas pagaliau pasirodė, bet ar buvo vertas jis dviejų metų darbo, palieku šia miniklę-  išsiaiškinkit patys.
Pridedu kelias šio albumo „vinis“ tai „Troble“ ir „Glassheart“, bei man patikusią „I to You“.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą