2012 m. lapkričio 22 d., ketvirtadienis

"Blondinė ieško vyro" 2011

Taigi, taigi... mamytės pageidavimu, vakar Robertos akiratyje atsidūrė filmas „What‘s Your Number?“ („Koks tavo skaičius?“), lietuviškas pavadinimas, dėl mūsų tautą veikiančių keistųjų bangų, kažkodėl nutolo nuo originalo pavadinimo, tad jei ieškosite šito filmo TV programoje turite koncentruotis ties tokiu tekstu- „Blondinė ieško vyro“.
Jau senokai bebuvau žiūrėjusi kokią tai romantinę komediją, nes, manau, jų era paskutiniaisiais metais ėmė kone sparčiai ristis žemyn hierarchijos laipteliais tiek humoro, tiek originalių istorijų plotmėse.

Anna Faris ir Chris Evans

Ne išimtis ir šis filmas. Seni geri pažystami veikėjai: JI (Anna Faris) – mamos auklėjimo dėka slopinanti save, todėl nežinanti ko nori ir negalinti pilnai atsiskleisti, JIS (Chris Evans) – mergišius, veikiantis ką nori ir dirbantis tai, kas jam patinka. Kartu JIE- puiki komanda: giminingos sielos, abipusis supratingumas, palaikymas ir meilė. Problema- JI negali su JUO susidėti „ta“ prasme, kadangi perskaičiusi straipsnį žurnale sužino, jog kiekviena moteris per savo gyvenimą turi 10,5 meilių. Elės limitas aiškiai viršytas- 19. Liko viena, ir ta viena, kaip ji sau pažadėjo, turi būti paskutinė.
Galvodama, kad naujos meilės paieškos vis viena baigsis bevaisiškai, kadangi nė su vienu negalės išbandyti „to“, Elė nusprendžia susirasti savo buvusius. Tam pasisamdo JĮ- savo žavųjį kaimynėlį, kuris be to, kad yra karštas vestuvių dainininkas, dar moka ir puikiai ieškoti „dingusių“.


Kaip galite numatyti, kol jis ieško jos buvusių, niekam tikusių, meilių, o Elė juos lanko, tarp abiejų užsimezga netikėtas ryšis ir trauka, bet užrausta: niu niu niu,- grūmoja pirštu Elė.
Vis dėl to filmas nebuvo TOKS jau blogas, kad negalėtum tverti, būna tikrai kraupesnių patikėkit!   Gelbėjo gera aktorių vaidyba, ypač Annos Faris, kuri šioje srityje jau toli gražu ne naujokė. Patiko ne pats praščiausias humoras ir pabaiginė meilės prisipažinimo scena, kai Elė ropščiasi per tvorą, norėdama patekti į vestuves, kuriose jis dainuoja ir išrėkti prisipažinimą. Iš jos lūpų, jei gerai prisimenu, išsklendžia ironiška frazė: „Nejaugi negalėjau palaukti jo namuose?“ Ši frazė aiškiai iliustruoja, kaip pasikeitė požiūris į romantinę komediją- nesugalvojant nieko TOKIO griebiančio už širdies, jos ėmėsi stiprios saviironijos.


Rekomendacijos: filmas toms, kurios mėgsta gražuolius pagrindinio vaidmens atlikėjus ir neišsižada vilties romantinių komedijų atžvilgiu, taip pat vyrukams, kurių moters idealas yra Anna Faris ( pusę filmo ji vaikšto su trumpučiais šortukais), taigi, galite nesijaudinti dėl nuobodulio.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą