2014 m. vasario 19 d., trečiadienis

"Homeland". Pirmas sezonas.


Lyg pienas prieš miegą – tuo pastarąją savaitę man tapo amerikiečių serialas „Homeland“ („Tėvynė“). Pirmasis šio serialo sezonas startavo dar 2011-aisiais, bet kažkaip sugebėjau jį aplenkti (sąmoningai baidžiausi, dėl jo greito ir masiško išpopuliarėjimo).
Visgi, net ir praėjus beveik trejiems metams nuo starto, „Tėvynės“ populiarumas nemąžta – žiūrinčiųjų net daugėja, – tad nusprendžiau, kad laikas ir man pažiūrėti, kas ten žmonės taip „užkabina“.
Pirmiausia, šiek tiek priešistorės. Vertėtų paminėti, kad „Tėvynė“ tai, Izraelyje kurtos televizijos dramos „Hatufim“ („Karo belaisviai“) amerikietiška versija. „Karo belaisvius“ sukūrė, scenarijų parašė bei ėmėsi režisierio rolės izraelietis Gideon‘as Raff‘as, kurio pavardė dabar gerai žinoma viso pasaulio „Tėvynės“ gerbėjams.
Dar „Karo belaisviams“ nespėjus pasiekti Izraelio ekranų, teisės kurti amerikietiškąją šio serialo versiją buvo parduotos  20th Century Fox Television, kuri ėmėsi adaptuoti Raff‘o kūrinį. Toks sprendimas pasiteisino: iki šiol serialas jau yra pelnęs penkis prestižiškuosius Auksinius Gaublius, tarp kurių ir geriausio televizijos serialo aktorės ir aktoriaus kategorijose. O kur dar susigriebti Emmy, Critics' Choice bei kiti apdovanojimai, kurių stygiumi šis serialas tikrai negalėtų pasigirti.
Pažiūrėjusi pirmąjį „Tėvynės“ sezoną, tikrai galiu pasakyti, kad jis vertas visų kritų liaupsių, kurias galime rasti išspausdintas apžvalgose, reklamose ir t.t.
Kai Alkaidos įkaitas, sežantas Brodis po aštuonerių metų pagaliau grįžta namo, daugeliui kyla klausimų. Vienas iš jų, kodėl šis vyras vis dar gyvas? Įžvalgiai CŽV agentei Klerei, Brodis nuo pat pirmos minutės sukelia įtarimų. Būtent todėl ji pasiryžusi sekti kiekvieną jo žingsnį bei sužinoti ar tik šis nėra užverbuotas ir nevykdo teroristų vado Abu Naziro nurodymų?
O namo grįžęs Brodis bando prisitaikyti prie seniai neįprastu tapusio gyvenimo ritmo: miegojimas lovoje, santykiai su žmona, ryšio su vaikais paieškos ir iš praeities atriedančios krizės – tai, kas sudaro Brodžio kasdienybę. Tačiau ar šis vyras tikrai tenori susigrąžinti ramų gyvenimą?
Tiesos ir manipuliacijų žaidimas „Tėvynėje“ neturėtų palikti abejingų tų, kurie mėgsta politines intrigas, žavisi paslaptimis, dėlionėmis ir nuojautomis. Taip pat neliks apvilti tie, kuriems svarbi tikrai puiki režisūra bei įtaigi vaidyba, dėl kurios net nekyla klausimų - Damien Lewis, Mandy Patinkin, o ypač Claire Danes -pasirodymai tikrai verti didžiosios A.

Pagrindiniai serialo aktoriai Auksinių Gaublių ceremonijoje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą