2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

"Don't Worry Be Happy" (t.y. nebėk)




Šiandienos klausimas: kodėl žmogus nori bėgti, kodėl jis bėga, nors žino, kad vis tiek nėra kur nubėgti, kad jis niekur nenubėgs, arba, bėgdamas, dar greičiau nubėgs ten, nuo ko bėgo? Žinau, sudėtingas klausimas, o visgi, mes taip elgiamės kiekvieną dieną - bėgame nuo įsipareigojimų. Bet tai apgaulingas bėgimas. Maskuotė. Bėgdami nuo jų mes tik dar greičiau juos pasiekiame, tik pasiekiame jau žymiai didesnius, negu tie, nuo kurių bėgome. Užburtas ratas.
Apibendrinant, mano galvoje: tikra makalynė (jaučiasi...), tinginystė, kurią veju lauk, įsipareigojimai nuo kurių bėgu, žiema, kuri neišeina, depresijos šešėlis, lendantis švieson.
Kaip prieš tai kovoti? Nėra vaistų. Bet turi būti įsitikinimas, kad viskas YRA gerai. Kaip tik jo ir einu ieškoti.
Palieku visus su  Bobby McFerrin parašyta daina „Don‘t Worry Be Happy“ ("Nesirūpink, būk laimingas"), kuri dažniausiai yra siejama su Bob Marley vokalu. Ši daina buvo išleista 1988 metias ir tapo pirmąja a cappella daina, kuriai pavyko užkopti į Billboard‘o „karštųjų“ sąrašo viršūnę. 1989-aisiais daina gavo „Grammy“ apdovanojimus tiek metų dainos, tiek metų įrašo, tiek geriausio vyriško pop pasirodymo kategorijose.
P.S. Atkreipkite dėmesį į dainos vaizdo klipą, kuriame nusifilmavo legendinis Robin'as Williams'as bei žymus amerikiečių klounas ir aktorius Bill'as Irwin'as.



Gero trečiadienio vakaro. Tikėkimės, po žiemos ateis vasara.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą