2013 m. kovo 8 d., penktadienis

Moters diena, gatvės nuogirdos ir Diana Ross




Nors lauke dar šalta, bet sugrįžusi saulė jau džiugina akis. Deja, dar negaliu prisiversti ištarti žodžio „pavasaris“, bet gamta jau arti, labai arti...
Kaip galima pastebėti kalendoriuje, šis penktadienis mums, mergaitėms, merginoms, panelėms, moterims ir t.t., yra neeilinis. Įvairiausio plauko vyrukai turi dar vieną progą švęsti ir už tai turi būti dėkingi ne kam kitam, o moterims. Ant kiekvieno kampo išdygę tulpių pardavėjai nepraleidžia progos ir primena kuo reikia įsipiršti moteriai, o vyrai, tarsi baisiausi nusidėjėliai, priėję greitomis skuba išsipirkti sau „indulgencijos“ tulpių puokštelę, atrodytų, kuo didesnė, tuo daugiau nuodėmių bus pamiršta.
 Bet tai tik tušti simboliai, nes retas kuris bent jau supranta, kokia viso to dovanojimo reikšmė. Pavyzdžiui šiandien, eidama gatve nugirdau šalimais einančių draugų pokalbį. Vienas iš jų ką tik skubėjo su savo „indulgencija“ namo, o kiti du tuo metu ėmė jo klausti, kam jam tos gėlės, ar jau iš pat ryto norys „kotą“ pamirkyti? Nežinau ar čia tokie vyriški juokai, bet man tai labiau panašėja į vieną didelį vyrišką kompleksą. Ir to komplekso pavadinimas yra: paniškai bijau moteriškumo! Niekaip kitaip negaliu įvardyti tokios vyriškos trumpakotiškos, atleiskite, trumparegiškos nuomonės pareiškimo.
Vyrai saugokitės, iš šios rytinės scenos aš padariau porą išvadų; pirma, jei draugai klausia apie gėles, vadinasi jiems tai neįprasta; antra, jei neįprasta, vadinasi gėlės tikrai skirtos ne moteriai, o šios dienos vartotojiškumui patenkinti (kaip tokią dieną be gelių); trečia, jei vyras neatsako į tokius, jo pusėn mestus žodžius apie koto įmerkimą, o sugeba tik susidrovėjęs nusijuokti, tai jis, mielieji, yra kompleksuotas ir bijo moteriškumo ar visiškai jo nesupranta.
Ištraukiam šaknį: vyras, kuris perka moteriai gėlių kartą metuose, manau, visai nesupranta moteriškumo sąvokos, nes kaži ko gėdijasi susitikęs draugus ir slepia savo puokštelę po pažastimi kaip baisiausią savo silpnumo įrodymą. Be to, jei jau perki gėlių kartą metuose, tai kodėl būtent kovo 8-ąją? Juk taip išsiduodi, kad prisimeni, jog gyveni su moterimi tik kartą metuose ir tai ne savo, o kalendoriaus dėka.
Ne apie vyrų kompleksus ir silpnybes šiandien reikėtų kalbėti, bet kažkaip neišeina susilaikyti. Ir vyrukai, prašau nepagalvoti, jog moteriai, kad ji pasijaustų moterimi, reikia gėlių. Jos tėra dėmesio, kurį turite skirti savąjai, simbolis (čia reikia atkreipti dėmesį į žodį TURITE).
Sunku gyventi mūsų laikais, kai lyčių teisės (žinoma ne galimybės) yra sulygintos. Dažnai per darbus, buitį šeimos pamiršta vienas kitą, o moterys taip pat pamiršta, kad nėra nei „skalbyklė“, nei „indaplovė“, nei „sekso mašina“. Ji yra moteris su visais savo jausmais, emocijomis, pykčiais ir nekalbadieniais. Vyrams telieka tai suprasti ir pripažinti, kad, visgi, gyvena ir myli moterį, o ne atskiras jos dalis. Ir nėra ko čia slapstyti tų puokštelių, rodančių, kad nepaisant to, jog dažnai esate pavadinamas asilu, jūs vis tiek sugebate mylėti. Mano nuomone, Lietuvos vyrams reikia išmokti vieno dalykėlio, įsiteigti sau, jog moteriai rodomas dėmesys nerodo jų silpnumo. Atvirkščiai savo dėmesiu jūs silpninate moters gynybą (draugai dėl „koto“, kad ir bjauru, bet buvo teisūs). Jei vyrai tai suprastų ir išmoktų tinkamai tuo pasinaudoti, mažiau moterų jaustųsi nelaimingos ir išnaudojamos. Tenkinkite savo ego, bet darykite tai taip, jog moteriai atrodytų atvirkščiai. Meilė, tai žaidimas, kuriame vienas visada sukčiauja, taigi, kodėl tas sukčiaujantysis negalėtumėte bent kartą būti jūs?
Gavosi ilga šneka, deja, daugiau ar mažiau, apie nieką. Taip ir nepasveikinau moterų, už tad atskaičiau (ne)teisingą pamokslą ir išpeikiau vyrus:DDD
Reikia taisytis. Visom moterims linkiu daugiau juoktis ir pokštauti, gyvenime tam yra užtektinai priežasčių. Juokitės iš savo nubėgusios akies, prisvilusio pyrago, sūnaus, besimokančio teisingai užsirišti batraiščius ar vyro, kuriam reikalinga instrukcija norint įjungti skalbimo mašiną; merginos juokitės iš savo besiriejančių tėvų, nerangaus vaikino bučinio ir nepavykusių pirmųjų bandymų...yra tiek daug ką galime paversti juoku, o ne pykčiu ar apmaudu.
Kokia būtų šventė, jei per ją neskambėtų kokia nors ją įprasminanti muzika. Šiandien adresuoju jums keletą moteriškai sentimentalių garsiosios Diana Ross kūrinių. Labiausiai Moters diena man siejasi su sena jos daina „When You Tell Me That You Love Me“, mano nuomone, pasakančia visa, ką aš čia bandžiau taip nevykusiai išaiškinti apie moterį ir jos būtį. Kitos dainos tai: „Cryin‘ My Heart Out For You“, „Chain Reaction“ bei „One Shining Moment“.
Gražios, moteriškos šventės.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą