2013 m. gruodžio 3 d., antradienis

"Animal Kingdom" 2010



Šiandien pas mane svečiuojasi 2010-ųjų debiutinis David Michôd filmas „Animal Kingdom“ („Žvėrių karalystė“). Kriminalinis trileris susišlavė nemaža apdovanojimų, tarp kurių Sundance festivalio prizas už geriausią metų filmą bei „Oskaro“ ir „Auksinio gaublio“ nominacijos Jacki Weaver, kaip geriausiai antro plano aktorei.
Ką galiu pasakyti apie ‚Animal Kingdom“ tokio, apie ką nebylotų pats filmo pavadinimas? Nelabai ką. Tai iš tiesų juosta apie žvėrių karaliją – žmonės, kurie kariauja vienas prieš kitą; kur taip pat šaltakraujiškai kalbama apie žudymą, kaip jis ir vykdomas; čia tenka būti budriam, norint išsaugoti gyvybę sau...


Filmas koncentruojasi ties paauglio Džošua istorija: motinai perdozavus, jis atsikrausto gyventi pas savo močiutę ir keturis dėdes, priklausančius „mafijai“. Šie netrunka į savo reikalus įsukti ir vaikinuko. Kai tarp korumpuotų policininkų ir „šeimos“ užverda tikras karas, Džošua tampa gyvu viso to liudininku. Turėti jį savo pusėje nori tiek vieni, tiek kiti, todėl vaikinukas atsiduria, galima sakyti, fronte tarp dviejų ugnių, kur reikia apsispręsti į kurią pusę bėgti, o svarbiausia – kurioje pusėje būti jam saugiau?
Animal Kingdom“ buvo iš tokių filmų, kurie man patinka – tylus, šaltas, skrodžiantis. Džošua personažas, kurį vaidino, iš „Adore“ jau pažįstamas, James Frecheville , filme buvo mažakalbis ir kaži kuo savo abejingumu man priminė Camiu herojų Merso, apakintą saulės. Gerai tik, kad filmo pabaigoje reikalai pasitaiso, ir ne kaip su viskuo susitaikantis Merso, Džošua pagaliau atsipeikėja ir, nors ir gan pavėluotai, imasi veiksmų prieš likimą, benorintį jį nusitempti.


Jei kam patinka australietiški trileriai – vis primenantys tikrąją australų kilmę, – patiks ir šis. Jei negalite apsispręsti, bet matėte 2011-ųjų australietiškų trilerių hitą – „Snowtown“, tai „Animal Kingdom“ (tarsi pirmapradė pastarojo versija) taip pat nenuvils.
Na, o dabar, kai viską išsiaiškinome, paliksiu Jus linkėdama, atsižvelgiant į filmą, pasirinkti teisingai;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą