2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Nick Cave & The Bad Seeds „No More Shall We Part“


Jau keletą vakarų leidžių kartu su Nick Cave & The Bad Seeds 2001-ųjų albumu „No More Shall We Part“. Tai vienuoliktasis albumas šios grupės istorijoje, kuris pasirodė po ketverių metų nuo įrašymo pradžios. Pats Cave 1999-2000 kovojo su priklausomybe nuo narkotikų bei alkoholio, tad nieko keista, kad albumo įrašinėjimo darbai buvo numesti į šalį.
„No More Shall We Part“ tikrai nėra, bent jau kritikų manymu, pats geriausias grupės darbas, tokiu dažnai laikomas 1997-aisiais pasirodęs grupės albumas  „The Boatman‘s Call“. Ir visgi, „No Shall We Part“ turi kaži kokio stipraus magnetizmo, kuris sugeba patraukti tavo dėmesį ir nepaleisti tol, kol albumo dainos neskambės tavo galvoje, net išjungus grotuvą.
Tai keistas albumas, išsiskiriantis iš kitų grupės albumų savo instrumentiniu skambesiu, dainų tekstais ir, galiausiai, pačio Nick Cave balsu, kuris albume skamba aukštesniu tembru, kitaip, nei ankstesniuose darbuose. Būtent šio albumo išskirtinumas ir patraukia, - na, bent jau mane, jis tikrai paperka.
„No More Shall We Part“ puikiai tinka tykiam vakarui, belaukiant, kol šventės užsuks į mūsų namus.
Kaip įprasta, paliksiu Jus su keliomis dainomis iš albumo: „Hallelujah“, "Fifteen Feet of Pure White Snow", "As I Sat Sadly by Her Side", "And No More Shall We Part","The Sorrowful Wife".







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą