2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

"Paying For Keeps" 2012



Prieš keletą vakarų į mano akiratį buvo pakliuvusi romantinė komedija „Playing for Keeps“ pasirodžiusi praeitų metų pabaigoje. Tai naujas Gabriele Muccino („Ieškantys laimės“, „Septynios sielos“) režisūrinis darbas, kuriame netrūksta Holivudo gražuolių. Filme vaidina tokios įžymybės kaip  Jessica BielGerard ButlerJudy Greer, Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman bei Dennis Quaid.


Filmas pasakoja apie buvusį futbolininką, kurio šlovės dienos liko seniai praeityje. Dabar jis vargiai begali save išlaikyti nuomodamasis „kamurkę“ indo namuose. Baigęs sportininko karjerą Džordžas nori tapti sporto komentatoriumi, tačiau sėkmė jam nenori šypsotis (o ir kam neturint ryšių bei rekomendacijų ji šypsosi). Negana to Džordžas bando pataisyti gan šlubuojančius, po įvykusių skyrybų bei jo išnykimo, santykius su sūnumi. Pradėjęs dažniau su juo matytis Džordžas vieno apsilankymo stadione, kur treniruojasi jo sūnus, metu neištvėręs ima mokyti vaikus futbolo subtilybių ir štai – vaikų futbolo komandos trenerio darbas jo rankose. Tačiau čia ir prasideda visa komedija – gavus darbą jo pašonėje ima sukiotis įvairiausių mamyčių su įvairiausiomis problemomis bei pasiūlymais jo naudai...O kur dar nenuslopę jausmai savo buvusiai žmonai ir jo vaiko motinai, kuri rengiasi tekėti antrą kartą...


Nors filmo istorija ir nepasako nieko naujo, o yra gan schematiška, kaip tokio žanro filmams ir pritinka, tačiau ji nebuvo toks blogas bandymas kurti komediją, ypač jei palyginsiu ją su neseniai matytu „Milijonieriumi ir Blondine“ („Gambit“), apie kurį net ranka nekilo parašyti čia, nes jis man visiškai nepatiko. Tokio turinio filmas reikia ugnelės, cinko, o kitaip jie nueina šuniui ant uodegos. Atvirai pasakius, nežinau kodėl šis filmas yra vertinamas kiek žemiau nei „Milijonierius ir Blondinė“, nes mano asmeninis vertinimas būtų visai atvirkščiais tiek ir dėl "cinko" tiek ir dėl humoro, į kurį pirmajame ne visi gali įkuopti, jei nepagauna užlėptų-perkeltų reikšmių.


"Playing for Keeps" ("Širdžių ėdikas"????? - lietuviai...) puikiai tiks tiems, kurie tiki tikra meile bei šeimos ryšiu, sentimentų mėgėjams ir absoliutiesiems romantikams; tiems (ar greičiau toms), kurie nieko prieš žiūrėti kaip susimoliavai grįžta į teisingą kelią bei kiek dėl to paašaroti neatmetant ir galimybės beveik dvi valandas grožėtis išpuoselėtais holivudiniais veideliais. Filmo istorija gal ir nedvėkuoja tikroviškumu ar realumu, bet kartais visai gerai, taip sakant, l'art pour l'art, kuris padeda nustumti kasdienius rūpesčius ir negalvoti apie banalią kasdienybę, kurioje taip maža saldumo. Tam ir yra Holivudas, kad jo mum suteiktų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą