2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

"Bennie And The Jets"


File:Elton John - Bennie and the Jets.jpg

Šiandien klausausi Elton‘o John‘o 1973 metų singlo „Bennie And The Jets“. Dainą sukūrė pats Elton‘as kartu su savo ilgaamžiškuoju tektų autoriumi Bernie Taupin‘u. Savo laiku daina užkopė į hitų viršūnes: pirmiausia Detroite, vėliau ir Britanijoje. Singlas 1994 metais Amerikoje buvo įvertintas auksu, o  metais vėliau tapo platininiu. Iki 1976 metų rugsėjo buvo parduota daugiau nei 2,8 milijono singlo kopijų. „Bennie And The Jets“ buvo pirmasis Elton‘o singlas patekęs į R&B Top40- tuką.
Daina pasakoja išgalvotos grupės istoriją, kurios gerbėjas yra pasakotojas. Taupin‘as sako, jog daina, tai įkandimas 8 dešimtmečio grupėms ir muzikai. „Bennie And The Jets“ grojęs gitaristas Davey Johnsone sakė, jog tai viena iš keisčiausių dainų, kurias jiems teko įrašinėti. Net pats John‘as prisipažino, jog daina jam neatrodė „super“ originali ar išskirtinė, todėl buvo nusiteikęs prieš dainos, kaip singlo pasirodymą.
Kaip pasirodė- pasaulio publika nenuspėjama. Daina iki šiol viena populiariausių Eton‘o repertuare.
P.S. klausytojų daina dažnai yra dainuojama maišant tekstą- tai jau vos ne tradicija. Jos žodžiai dažnai yra apkeičiami vietomis „apsigirstant“. Pavyzdžiui eilutė: "She's got electric boots, a mohair suit" ( ji turi elektrinius batus, vilnos kostiumą), dažnai sudainuojama: "She's got electric boobs, and mohair shoes" (ji turi elektrinius papus ir vilnos batus).
Taigi, Jūsų dėmesiui, improvizacijoms atvira Elton‘o John‘o „Bennie And The Jets“ .



Praeitais metais dainą perdainavo "American Idol" dalyvė ir trečios vietos laimėtoja Haley Reinhard, pridedu ir jos versiją.


Ir, visiems kas žiūrėjo, turėtų būti pažįstama scena iš filmo "Pamergė pagal užsakymą" ("27 dresses"), kuriame pagrindiniai herojai dainuoja šią dainą, žinoma, klaidingai ( o ir kaip kitaip galėtų būti po kelių taurelių šildančio gėrimo).



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą