2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

"We've Got Tonight"



Ar pas Jus šiandiena lietinga? Pas mane ką tik pylė kaip iš kibiro, bet, kai pro langą veržiasi gaivūs šviežio oro gūsiai, žmogus, negali skųstis oru. Pamaniau, visai neblogai būtų vėl grįšti prie savo nevykusio sumanymo apie senus gerus duetus bei balades, daužančias (arba klijuojančias) širdis.
Taigi, nakčiai artėjant, pas mane groja 1978-ųjų Bob‘o Seger‘io parašyta baladė „We‘ve Got Tonight“. Pirmiausia daina pasirodė jo paties albume „Stranger in Town“ ir buvo atlikta kaip solo kūrinys. Vos išleistas hitas tikrai nespinduliavo sėkme, tačiau jį perleidus 1995-aisiais situacija Bob‘ui tapo palankesnė. Tiesa, reikia paminėti, jog orginale daina nebuvo pavadinta „We‘ve Got Tonight“ („Mes turim šiąnakt“), o vadinosi „We‘ve Got Tonite“, kiek žinau, tonite yra sprogstamoji medžiaga, ar kažkas panašaus, taigi, verčiant būtų kažkas panašaus į „mes turim sprogmenų“ (cha, cha, cha).
Kur gi aš nuklydau...A, taip. Visgi, didžiausios sėkmės Amerikoje daina buvo susilaukusi 1983-aisiais, kai ją sudainavo ir savo albumą taip pavadino Kenny Rogers; šią dainą kantri romantikas sudainavo su pop žvaigždute Sheena Easton ir kūrinys tuomet pasiekė pirmąją vietą Billbord‘o kantri singlų lentelėje.
2002-aisiais „We‘ve Got Tonight“ vėl atgimė, tik šį kart jau už Atlanto; ją kartu su Lulu sudainavo Ronan‘as Keating‘as, visiems gerai pažystamas, jei ne kaip solo atlikėjas, tai kaip vienas iš „Boyzone“ vyrukų. Šiųdviejų versija tapo tarptautiniu hitu: Belgijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Australijoje, Anglijoje ir t.t. Tik ne visur daina buvo atliekama kartu su Lulu. Kartu su šia atlikėja įdainuotas įrašas buvo išleistas Jungtinėje Karalystėje; su Jeanette Biedermann - Vokietijoje, o Italijoje jas dvi pakeitė Giorgia.
Ką galiu apie šią dainą pasakyti pati, nenupildinėdama sausų faktų? Hmmm... Jei jau nusprendžiau apie ją parašyti čia, tai tikrai nemanau apie ją nieko blogo. Tai geras kūrinys (ypač jei priimsime jį originaliu pavadinimu).
Kaip įprasta, pridedu visas kūrinio versijas, apie kurias papostringavau. Pati lieku prie Rogers ir Easton versijos, o Jūs?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą