2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

"Love Is Blindness"




Šiandien mėgaujuosi U2 parašyta daina „Love Is Blindness“. Ji buvo parašyta Bono ir pasirodė 1991-aisiais metais albume Achtung Baby”. Pirmiausia dainą buvo ketinta patikėti Ninai Simone, bet kai grupė ją sugrojo kartu, nutarta sėklai leisti sudygti savame darže. Be to, daina nuo jų tapo neatsiejama kai The Edge išsiskyrė su savo žmona, o susikaupusias emocijas išliejo atlikdamas gitaros partiją ir sutraukė jos stygas.
Pasirodžiusi daina patiko ne tik fanams, bet sužavėjo ir kritikus, kurie šiai negailėjo tokių epitetų kaip užkariaujanti, nerami bei vertino penkiomis žvaigždutėmis iš penkių. Visus tuokart sužavėjo The Edge graudulingos bei verenčios gitaros solo.
“Love Is Blindness” U2 dažnai grojo savo turuose, todėl nieko stebėtina, kad savo tamsiu skambesiu ji priviliojo ir kitus atlikėjus, kurie taip pat ryžosi pateikti savąsias dainos versijas. Vienos iš žymesniųjų tai Cassandros Willson versija pasirodžiusi 1995-aisiais, o kita pasirodė gan neseniai – 2011-aisiais ir buvo atlikta Jack’o White’o. Atvirai pasakius, White’o versija mane traukia daug labiau, negu bet kuri ankstesnioji ir net originalas.  White’as į šią dainą įliejo kaži ko gilesnio: žymiai daugiau dramatizmo, agresijos, seksualumo, desperacijos ir virpesio, - štai kodėl teikiu pirmenybę jo versijai ir laukiu nesulaukiu, kol pasitaikys šansas pamatyti ją skambančią šiuometinėje Getsbio ekranizacijoje.
Taigi, Jūsų dėmesiui, viena daina, trys interpretacijos: U2, Cassandra Willson, Jack White.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą