2014 m. gegužės 7 d., trečiadienis

Radiniai: laiškas Hitklifui



Įdomių dalykų kartais atrandi besiknaisiodamas senuose užrašuose... Štai, kad ir paauglystės metų laiškutį rašytą Emily Brontë liūdnajam knygos "Vėtrų kalnas" herojui Hitklifui. Tokių laiškų literatūriniams personažams mokykloje buvau sukūrusi ne vieną, tačiau visi kažkur pražuvę. Galbūt, bus metas - atsiras. 
O dabar, keista, prisiminti...


Hitklifai,


Ketė buvo kvaila. Ji nesuprato, ką daro, ir prasižudė. Naktimis jai šalta dėl to. Dėl to tu jos nerandi. Dėl to naktyje staugia vėjai.
Keisčiausias dalykas pasauly yra meilė. Reikmė, kurios tu negali valdyti. Ketė bandė pažaboti tavo jausmus. Tikėjos, kad visi klausys jos tuštybės, dangstomos gerais tikslais. Ji norėjo suvaldyti dvi karietas vienu metu; užsėsti du balnus vienukart, jojant į ateitį. Ji galvojo turėsianti viską viešai, ir turėsianti tave slaptai. Tu nesutikai būti slaptai. Būti išlaikytas. Tu negalėjai pasitenkinti jos aistros atliekomis ir dviveidiškumu. Todėl dingai. Ji įžeidė tavo išdidumą.
O Ketės klystantis naivumas, nuvedė ją per toli – nebebuvo kur bėgti, juk pačios paliepimu buvo pakinkyta karieta. Ji leido kitam suprasti, kad jis gali tikėtis, nors nemylėjo... nors mylėti tikėjosi...
Ir tada baisiausias jos košmaras pranešė jai apie save: tu lėtai prisėdai jos svetainėje; gundei ją nusidėti, gundei ją pamesti protą. Ir ji tai padarė. Ji tapo priklausoma nuo tavęs. Nors vidus liepė jai bėgti. Ji nujautė pražūtį, kurią jai paruošei. Bet ar buvo kur bėgti?
Tu buvai jos. O tada tapai kitos. Išsitraukęs Ketės peilį sau iš paširdžių, juo pats pasmeigei ją. Ji nebuvo stipri. Ji pametė protą. Ir tada išsipildė tavo kerštas.
Ji per vėlai suprato, ką padarė. Tu supratai, ką padarei, bet per vėlai. Stovėjai prie jos langų ir daužei galvą į medį. Už nemokančią atleisti aistrą. Už išdidumą. Už abiejų naivumą, sumokėjot beprotiškom mirtim. Pirma ji. Tada tu. 
Tik taip galėjot išsilaisvinti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą