2013 m. lapkričio 25 d., pirmadienis

"Now You See Me" 2013



Štai, mano akiratyje dar vienas filmas, vertas žodžio. Tai šįmet pasirodęs Louis Leterrier režisuotas „Now You See Me“. Lietuviškam filmo pavadinimo variantui, kaip dažna, reikia nusilenkti – „Apgaulės meistrai“ (???). Nesakau, kad su pavadinimu nuplaukta į lankas, bet filmo esmės, jis taip gerai neatspindi, kaip originalusis.
Apskritai, mėgstu filmus apie magiją ir triukus, nes jie visada būna netikėti ir smagūs. Nenusivyliau ir „Apgaulės meistrais“. Šiems kartelę užkelia jau pavardės, kurias pamatome plakate:  Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Morgan Freeman bei Michael Caine – potencialas, charizma ir patikrinta kokybė.


Apgaulės meistrai“ pasakojo apie keturis iliuzionistus, kurie sudaro nenugalimą tendemą – „The Four Horsemen“. Šie iliuzionistai suvedami į krūvą penktojo nario, kurio jie nėra matę (štai kodėl originalus pavadinimas geresnis). Tai jis palieka jiems triukų, galinčių  atnešti pasaulinę šlovę, planus, o komanda, mąstydama tik apie jiems kliūvančią garbę, imasi juos įgyvendinti.
Las Vegaso arenoje „The Four Horsemen“ ima ir pareiškia, kad gali apiplėšti banką. Tą jie ir padaro ir pinigai ima birti sėdintiems salėje tiesiai ant galvų.
Tačiau banko apiplėšimas nėra triukas – tai vagystė. Tad Interpolo agentė bei FBI detektyvas Dylanas Hobbsas imasi tyrimo: kaip keturi iliuzionistai, būdami scenoje Las Vegase, galėjo apiplėšti banką Paryžiuje? Kaip jiems pavyko teleportuotis? Kas tai – tikra magija ar tik gerai surežisuotas triukas?


Kaip atskleisti iliuzionistų, kurie sakosi visada esantys žingsneliu pirmesni, negu likę, paslaptis? Ir kur tiesa? Kaip rasti penktąjį raitelį? Viena aišku – filmo pabaigoje visa pasirodys visiškai atvirkščia. Ir mums teks nulenkti – šį kart tikrai nulenkti – galvą scenaristams Ed Solomon bei Boaz Yakin, kuriems pavyko suvedžioti žiūrovą smagia ir intriguojančia istorija bei vedžioti jį iki pat magiškos pabaigos, kai kaukės nukrenta ir pasirodo tikrieji veidai, kai paslaptys atskleidžiamos, bet tik tam, kad raktas nuo jų nuskęstų Senos vandenyse...
Filmą patariu pamatyti. Jis prablaškys slogutį ir leis laimėti magijai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą