2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

LeAnn Rimes "Spitfire"




Na ką, ruduo jau Lietuvoje. Pradėjom-tęsiam savo darbus taip, jog atrodo, kad vasaros nė nebuvo. Tai verčia kiek suirzti – kaip greit geri dalykai pasimiršta...
Kad ir kaip bebūtų, reikia judėti į priekį ir šią rudens popietę aš tai darau su šįmet pasirodžiusiu LeAnn Rimes albumu „Spitfire“. Jei prisimenate, šią žiemą pristačiau jos 2011-ųjų albumą „Lady & Gentelman“, tačiau jame buvo surinkti kitų atlikėjų kantri hitai, o šiame, po nemažos pertraukos, ir vėl susiduriame su pačios Rimes kūryba – daugelis dainų parašytos būtent jos.
Spitfire“ pasisekimo susilaukė tiek Australijoje, tiek Jungtinėje Karalystėje, tiesa, Amerikoje jam sekėsi kiek prasčiau. Kritikų nuomonė dėl šio albumo nėra vienareikšmė: vieniems tai vienas geriausių Rimes darbų, kiti linkę jį kritikuoti dėl LeAnn subjektyvių eilučių. Jei kas sekate geltonosios spaudos puslapius, tai žinote, jog prieš keletą metų visa Amerika buvo pastačiusi ausis dėl Rimes ir Eddie Cibrian romano, kuris užsimezgė abiems filmuojantis 2009-ųjų Noros Roberts romano ekranizacijoje „Northern Lights“. Tuomet jie abu buvo nelaisvi: LeAnn susituokusi, taip pat ir Eddie, kuris su žmona augino du vaikus. Eddie ir LeAnn ryšiui peraugus į rimtus santykius griuvo abi šeimos ir, juk pažystame žmonės, visi buvo greiti smerkti, kištis ir apkalbinėti. Visas to meto asmenines ir intymias patirtis bei išgyvenimus LeAnn ir sudėjo į albumą. Ypač tai atsispindi klausantis tokių albumo dainų kaip „What Have I Done“ ar „Borrowed“.
LeAnn vokalo visada malonu pasiklausyti, todėl, nepaisant miksuotų nuomonių, man albumas patinka. Žinoma, dėl skonio nesiginčijama, Jums ji gali nepatikti, gali nepatikti jos stilius ar dainų lyrika, bet vieno nenuneigsim – LeAnn yra apdovanota puikiu, stipriu ir gerai išdirbtu vokalu bei puikia dainos kolorito jausena, todėl jos įrašytos dainos atgyja ir tu gali jas atrasti iš naujo, pajusti šalia savęs.
Taigi, vakarėjant palieku Jus su trejais „Spitfire“ singlais: :What Have I Done“, „Borrowed“ bei „Spitfire“. Nesusilaikysiu ir pridėsiu LeAnn įdainuotą Missy Higgins „Wher I Stood“, kad suprastumėte, ką turiu omenyje kalbėdama apie dainos pajautą bei atgijimą. Ir, kadangi šios dainos nėra pačios linksmiausios nuotaikai pakelti pridedu: „Gasoline & Matches“, kurią LeAnn įrašė kartu su Rob Thomas bei Jeff Beck gitara.
Gražaus, vis dar žalio, bet jau geltonuoti besiruošiančio, vakaro;)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą