2013 m. vasario 1 d., penktadienis

LeAnn Rimes "Lady & Gentelmen"




Vis dainos ir dainos...senokai bekalbėjau apie kokį tai albumą. Pastaruoju metu pas mane grojaraštyje sukasi LeAnn Rimes prieš porą metų pasirodęs albumas „Lady & Gentelmen“.
Atlikėja savo muzikinę karjerą pradėjo gan anksti, jau būdama trylikos ji įsiveržė į šou ir muzikos pasaulį su savo neužmirštamu hitu „Blue“, kuris 1997 metais jai pelnė „Grammy“ statulėlę. LeAnn Rimes muzikos industrijoje dažnai yra pavadinama Patsy Cline amžininke, dėl savo balso galimybių, bei dainavimo stiliaus, o plačiąjai lietuvių auditorijai ji gali būti atpažystama kaip balsas sklindantis iš "Pašėlusių kojočių" (2000) herojės lūpų. 
LeAnn karjeroje buvo ir pakilimų ir ne tokių sėkmingų bandymų, vienas iš tokių buvo ir jos 2004 metų albumas „Twisted Angel“. Mergina daug blaškėsi tarp pop ir kantri muzikos industrijų, kol 2011 metų antroje (berots) pusėje pasirodė jos „Lady & Gentelmen“. Šį albumą net pavadinčiau dukros paklydėlės grįžimu namo, namo į kantri pasaulį, nes šis, daugiau nei pastarieji alsuoja šia dvasia.
Kuo ypatingas šis albumas? Pirmiausia tuo, jog tai klasikinės kantri muzikos diskas, kardinaliai besiskiriantis nuo ankstesnių Rimes šiuolaikinių kantri bandymų. Antra- visos jame įrašytos dainos, tai seni kantri hitai kažkada atlikti vyriškų kantri legendų: Willie Nelson‘o, Kris‘o Kristofferson‘o, Merle Haggard‘o ar Bill‘io Mack‘o ir kitų. Jame tėra tik dvi naujos, tikrąją šio žodžio prasme, dainos- „Give“, bei „Crazy Woman“. Taip pat jame rasime atnaujintą "Blue" versiją, kuri aiškiai parodo, kaip toli pažengė dainininkės vokalas nuo pirmųjų jos bandymų.
Šis albumas dainininkei jau tryliktasis ir čia neišgirsime jokių mandrybių tik švarų, nenugalimą Rimes vokalą ir tradicinį kantri skambesį, todėl, kas nekenčia senos geros kantri, galiu lažintis, greičiausiai, nekęs ir šio albumo.
Aš pati, negaliu nieko sakyti,- LeAnn balsas man yra vienas gražiausių moteriškų balsų muzikos industrijoje, todėl ,man visai nesvarbu kad ir kokią „tra-lia-lia“ ji bedainuotų. Tiesa, visgi, negaliu sakyti, kad šis jos albumas yra mano Mėgstamiausias, jo pirmtakas- „Family“- man patiko daug labiau, o šis albumas...na, jis yra kitoks, ir negali sakyti, kas tai neteikia jam žavesio.
Albume yra 12 dainų + jau minėtosios: "Give" bei "Crazy Woman". Kadangi tai internetinis dienoraštis, turiu visas teises pridėti tik tas dainas, kurios man patiko; jų tikrai pakaks susidaryti albumo įvaizdį. Taigi, eilės tvarka: atnaujinta "Blue", besikandžiojanti "16 Tons", lyriška "Help Me Make It Through The Night" ir "A Good Hearted Woman" + "Crazy Woman". 
P.S. Žinau: daug dainų apie moteris, bet, šiuo atveju, nėra ko kaltint tik kantri vyrukus, kurie jas parašė.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą