2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Moters diena ir ko mes nekenčiam


Ko vienodai nekenčia moterys ir silpni vyrai? Aišku stiprių moterų. Tų, kurios žino, kad jos – moterys.
Savo gyvenime turiu ne vieną stiprios moters pavyzdį. Jos kryptingai siekia savo tikslo, žino, kiek yra vertos, ir neparsiduoda pigiau. Joms sekasi, o kartais – nesiseka. Bet jos niekada neišduoda savęs. Ir niekada savęs neapgaudinėja. Tokios moterys žvelgia realiu žvilgsniu į tai, ką mato priešais, ir nepagražindamos sako tiesą.
Jos niekada nemeluoja sau, kad, jei gyvena tikrame š..., tas š.... stebuklingais virs brangakmeniais. Jos geba įvertinti tašką, kuriame stovi ir nesigėdindamos pripažinti, jei jis nėra tas taškas, kuriame nori būti. Stiprios moterys supranta, kad yra laisvos kurti savo gyvenimą pačios, nebūtina laukti ar tikėtis, kad kas nors tai padarys už jas, kad atsiras „baltasis riteris“, kad sėkmė nukris iš dangaus vien todėl, kad jos bus paklusnios ir puoselės savo odą, plaukų spalvą bei natūralų dantų baltumą.
Jos žino, kad išoriniai privalumai yra laikini, bet tai nereiškia, kad nemoka jais pasinaudoti savo naudai. Negana to, jos siekia išsilavinimo, o su juo gauna išsilaisvinimą. Išsilaisvinimą nuo tradicijos, nuo tabu, nuo primetamos vyrų galios ir nuo trumparegystės. Tokios moterys suvokia, kad yra nepriklausomos savarankiškai funkcionuojančios asmenybės, o ne kažkokia (viršesnio) objekto dalis, kuri be jo negali egzistuoti. Ji laisva spręsti ir daryti pasirinkimus. Ji laisva trenkti durimis, jei su ja nėra elgiamasi pagarbiai, jei jai draudžiama pildyti savo svajones, jei jos sparnus kažkas bando savavališkai nukirpti ir pasisavinti, kad pats galėtų skristi. Stipri moteris gali išeiti, jei ji nėra vertinama. Jei ji nėra mylima. Nes ji žino, ko yra verta. Žino, kad yra moteris.
Ji geba mėgautis gyvenimu. O ypač tuo, ką pavyksta pasiekti pačiai. Taip pat ji žino, kad reikia tausoti savo jėgas ir kad viskas turi ribas. Supranta, kad vertinama yra tik tai, kas nėra parduodama pigiai, todėl nesiaukoja ir nedirba viršvalandžių. Ji vertina savo laiką ir kam jį skiria.
Tai nereiškia, kad stipriai moteriai viskas yra lengva: lengva pasirinkti, daryti sprendimus, lengva išeiti arba likti. Daugeliu atvejų, jų gyvenimas yra sudėtingesnis, nei paprastos moters, kuri geba prisitaikyti, geba susitaikyti ir negalvoti apie tai, kas yra ji pati (be pietų stalo, be mylimo vyro ir vaikų), – galbūt jai tai net nerūpi. Bet stipri moteris turi atsakyti į ją kankinančius klausimus, turi suvokti kas ji yra, kad jos nebekankintų abejonės ir ji galėtų tapti tuo, kuo nori tapti.
Stipri moteris turi didelę širdį ir geba stipriai jausti. Negana to, ji gerai pažįsta žmonės. Ir atsiveria tik tiems, kurie laiko ją lygiaverte drauge, varžove, partnere, mylimąją. Jos pasitikėjimo ir meilės reikia nusipelnyti – tada ir jums bus atsilyginta tuo pačiu.
O svarbiausia, stipri moteris tiek sėkmę, tiek nesėkmę geba sutikti vienodai garbingai. Ji geba pripažinti savo klaidas, bet niekada nemenkina ir negniuždo savęs, nes ji yra viskas, ką turi pati ir ką gali dovanoti.
Ką vienodai gerbia moterys ir stiprūs vyrai? Aišku, stiprias moteris. Tad moters dienos proga linkiu visoms atrasti savo stiprybę, jos siekti ir niekada nemanyti, kad esame kažkam per prastos, kad kažkas su mumis blogai, kad nenusipelnome sėkmės, meilės, pagarbos, – jei taip galvojame, tai tik reiškia, jog stovime ne tame taške ir ne su tais žmonėmis, kuriame turėtume. Būkime tokios stiprios, kad ryžtumėmės pripažinti kas blogai, o tada – išpildyti savo svajones. Būkime tos, kurios suvokia, kas yra – moterys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą